26 februari

Ja det har väl inte hänt sådär överdrivet mkt dom här dagarna.

Varit i skolan, gjorde service på en lastbil i måndags och i dag har vi haft teori och pratat om lastvikter och annat kul...hrm!

I morgon ska vi köra=) Ska väl kanske svänga förbi och hämta lite bilder av Klas med.. Lunne våran lärare frågade om han hade några bilder sen dom va i Lettland, vilket han hade. Så det är väl bäst han får dom snart så han blir nöjd!! Tänkte jag kunde föreslå att vi kunde ta lastbilen dit så slipper jag betala bränslet=) Hihi!

Orkar inte skriva mer... 
Tack och hej leverpastej!

24 februari, ännu en helg...

Ja nu va snart ännu en helg förbi..Galet va fort tiden går!

I fredags va vi en sväng i skolan och hade teori fram till lunch, sen åkte jag och Ellie hem och skulle ut och rida. Då kom spöregnet. Åkte till jobbet på kvällen, vi skulle provmjölka. Allt började bra med mig och Hanna i gropen. Efter att vi hade mjölkat en sida och vi hade släppt in den andra så blev det svart. YES fattas ju bara det en fredagkväll!

Tur att dom var hemma för den stora traktorn va inte hemma så vi fick börja med att koppla loss valmeten från skogskärran, tur också att det inte hunnit bli mörkare för då hade vi inte sett nåt! Ja vi fick igång reservaggregatet och fortsatte...

När vi nästan va klara hör vi bara vårldens pys och golvet åker ner,ÅÅÅHHH! Slangen till kolven som håller uppe golvet sprack=( Kul! Jag och Hanna kände oss som små dvärgar när vi gick runt där nere. Golvet va ungefär i brösthöjd och det va ju så lagom smidigt när det kom in nya kvigor med små juver så nådde jag nästan inte upp. Då va det bara att ropa på Evert, han är lång... 

Sen gick allt bra, åkte hem genom allt mörker då det va strömlöst nästan överallt. Kom in och kände mig lagom fräsch när jag gick in och satte mig vid matbordet utan dusch! (Vi firade min bror som fyllde år..).

Vaknade på lördagen= iskallt. Strömmen kom inte tillbaka förrän ett- två nångång så jag passade på att va ute med hästar och hundar. Va en sväng hos farmor och åt också.

På kvällen skulle jag med "grabbarna" ut. (haha känns konstigt att säga så låter som om jag är kille)  Med grabbarna menar jag, Jonny, Rikard, Klas och Jakob. Vi skule bowla lite tänkte vi men det fanns inga banor, så vi tänkte vi kunde spela lite biljard inne i stan men vi orkade inte åka dit när det väl började dra ihop sig=P

Jag va ute och hämtade Klas och han inte mer än vända bilen innan hans mamma stod på trappen och vinkade att jag skulle komma in så hon fick se på mig...

(Dom umgicks med mina föräldrar när vi va små så jag, min bror, Klas och Pelle lekte ihop när vi va små men jag har inte sett deras föräldrar sen dess tror jag. Ja sagt och gjort jag gick in och vi stod i köket en stund sen ville hon att jag skulle komma in så Janne fick träffa mig också. Om jag inte tyckte det var för pinsamt då. Det tyckte jag ju inte, men när vi gick in i vardagsrummet hade dom ju gätster och DET var pinsamt tyckte jag!!)

Japp sen var vi iväg mot Tenhult och Jonnys och Sandras lägenhet. Vi dumpade av Pelle på vägen hos en kompis. Vi satt en bra stund i lägenheten och bara tjatade, Sandra och hennes syster åkte nog efter en halvtimme.

När jag då kom in efter att flyttat min bil så dom kom ut så sa Rikard att just nu ikväll så räknas du som kille, bara så du vet! Ja och varför jag blev det va för dom skulle ha lite killsnack...Tänk om jag hade blivit besparad det!! Haha fast det var ju iofs jävligt kul att höra...Vissa delar iaf!!

Sen åkte vi till nån (?!) som fyllde år ute i Lekeryd. ASMYCKET folk! Jag trodde det skulle va någon liten privat fest hemma hos någon men det va en hel loge! Började inte så kul vi satt mest och bara stirrade på folk. Jonny och Sandra gav upp tidigt=( Tänkte jag med gjort för jag ville inte dit från början ens. Men sen kom dom andra med. Va typ Andreas, Erik, Thomas och hans tjej, snuskis och John. Haha Andreas och Erik va ju lika glada som vanligt!! Sen när vi satt och degade så orkade jag inte mer så jag drog upp alla så vi kunde äga dansgolvet lite=) Skitkul hade vi!

Ja vi gjorde det kul iaf! Hade varit roligare om det hade varit fler man kände där bara...Kände och kände igen ganska många, men det är såna som man lagt bakom sig. Såna som inte är värda att ha mig som kompis enligt min mening iaf!!

Slutade med att vi åkte vid strax innan två nånting och snäll som jag är skjutsade jag hem Klas så jag va nog inte hemma förrän halv tre...Så mkt för min lugna kväll...!

Idag har jag varit ute och ridit med min ursöta älskling tillsammans med Ellie, tuff och min andra älskling=) Sen va jag hos kossorna, va jobbigt att sträcka sig när jag mjölkade men jag hoppas det är fixat till i morrn...

Alltid ska det bli så mkt...
Kram och gonatt!

Här är min älsklingar=)
image67 

21 februari, lever på moln=)

Idag! Idag så har jag levt på moln!!! 
(varning för känsliga tittare men inlägget innehåller en del självförtroendehöjande medel, för min egen del alltså...=)

Började dagen med att komma till skolan och då blev jag indelad med en kille som inte är allt för duktig på att köra och vi skulle åka en sväng med våran lärare, en av tomasarna...Han är gammal körskolelärare mm så jag fick först lite dåligt humör och självförtroende för jag trodde jag va dålig på nåt vis och vi skulle ut och träna.

Först körde den andra en sväng och jag va lite nervös över om jag skulle komma levande tillbaka! Sen bytte så jag skulle köra. Så att den andra skulle få se hur det skulle gå till..Hehe!
Vi åkte en sväng ner till stan och sedan Göteborgsbacken upp. Redan då började Tomas säga att jag körde jättebra, ja rent ut sagt fantastiskt sa han=) Det är inte så mkt mer vi kan begära för att du ska få ditt C-kort. AAAHHH=) Ett glädjerus  strömmade genom kroppen!

När vi kom tillbaka så gick vi genom verkstaden där en av våra andra lärare stod, "Lunne". Han frågade hur det hade gått och jag svarade bra, Tomas blev lite stött och sa att lite mer än så sa jag väl om din körning! En generad Monika säger lite blygt till Lunne att han sa att den va fantastisk...Vilket Lunne svarar BRA på, det är så det ska va och det hade jag RÄKNAT med av dig=S IIIHHH! Monika är nu helt skakis!

Efter fikat skulle jag inte köra mer utan jag skulle ut på gården och koppla släp och så...Va några ute redan och Björn(en lärare) gick igenom lite med mig samtidigt som dom andra lyssnade igen. Han gav dom lite glirningar och sa att eftersom ni är fyra så kommer ju Monika koppla ihop på en fjärdedel av eran tid! Hahaha det roliga va att jag gjorde det med=) Skulle egentligen åkt med en kille som heter Jonas men när Lunne kom och hörde det så sa han bara bestämt att  nej hon går och hämtar 26:an och backar intill det släpet där borta! Inget snack om saken hon ska ha en egen bil! Nihihihi=)

Sagt och gjort jag gick och hämtade 26:an som visar sig vara en av dom nyaste och största bilarna dom har, en FH16. Snygg färg har den också min och Gnuffes fina olivgröna färg som jag bara älskar=) Ja jag backade intill och kopplade ihop det och skulle träna på att backa. SVÅRT!! Jag som är van vid hästtransporter och andra släp med stel dragstång snurrade till det när jag nu fick ett släp som svänger på framaxeln...Gick inte alls så  bra som jag ville att det skulle göra men men...

Lunne kom och skvallrade att det va ett par st som skulle ut med släp på väg efter lunch och jag var en väldigt stark aspirant på den ena platsen=) Och så blev det, så idag för första gången i mitt liv har jag kört med lastbil och släp på väg=) Haha så jag och Jonas va först ut på hela kursen med släp=) Mohahaha!

Vi körde en riktigt lång sväng ända ner runt Vaggeryd, Jonas körde dit och jag hem, skitkul hade vi! Lunne är en helt klart rolig prick! Åter på TTC så skulle jag backa in släpet mm och koppla loss sen fick jag bråttom hem till kossorna så Jonas fick göra färdigt det sista.

Allt gick bra i lagårn med va färdig redan vid sju! Skönt. Iofs så hjälpte Eva till men inte gråter ju jag för det!
Nu har jag firat min dag med en välförtjänt pizza=)

Hoppas ni inte blir alltför uttråkade av mitt ja skryt är väl ordet jag letar efter men jag är bara så GLAD!!

Lite bilder som vanligt också...

Förarbyte i Vaggeryd. Är den inte fin så säg!!=)
image62

Björn va lite nära idag när han skulle backa intill ett släp som stod bredvid Jonas släp...
image63

Riktigt nära kan man säga!! Såg inget gjorde han heller så hade vi inte skrikit så hade det blivit ett fin hål i skåpet på scanian...Hehe sur blev han också när jag tog kort=P
image64

18 februari

Va flitig jag har varit med mitt bloggande nu då?!  Förvånad själv! Ja gårdagen har jag ju redan skrivit om men den slutade inte då. Va inte hemma i sängen igen förrän 2 på natten...Varför undras säkert.

Jo i lördags sa jag till Klas att jag skulle hänga med honom och salta om han skulle göra det igen på kvällen så han slapp åka själv. Blev ju som tur va ingen körning då! Men på morgonen sa jag att jag ville hänga med nångång och att han skulle ringa nångång när han ville ha lite sällskap och se om jag kunde...
  
Ja sagt och gjort, kvart i tio ringde telefonen, då skulle han ut. Jag hade ju inte direkt tänkt att det skulle bli igår men jag satt ju bara och degade framför tvn iaf och vänt på dygnet hade jag ju gjort me så jag tänkte va f-n kan jag ju lika gärna göra då!

Han trodde vi skulle va tillbaka till halv ett men så krånglade det ju givetvis, men inte va jag ledsen för den jag gosade ner mig i sätet när han sprang runt och fixade och bara njöt av att åka lastbil=) Han fick lasta i mer salt med för där man fyllde på tog det slut. Just shysst av dom andra, Klas blev utringd sist och då ska han behöva dra igång lastmaskinen också!! Stod en till kille där men han va visst inte lika bra på att köra så han ville inte köra den. 

Efter tankning mm va vi iväg. Åkte över Hovslätt och Sandseryd och sen ut på 195:an upp till Brandstorp. Låg och puttrade i 60 hela vägen och svängde av på dom stora avfarterna och ut igen. Är nog ganska segt att sitta själv ibland så men jag skulle klart kunna tänka mig det, på natten är det ju ingen trafik heller. Men det är klart blir ju lite ensamt, men igår gick det fort. Vi tjatade ju konstant så rätt var det var så va vi hemma i jkpg igen. Han va nog glad över att ha nån att prata med och jag är ju hrm ganska bra på att tjata när jag väl kommit igång=) Hehe..

Vi höll på att kränga ett däck med=S Han sa när vi åkte iväg att det var halvt punka på ett däck men det va på tvillingmontaget så det va nog ingen fara sa han men han fick ju svänga ganska lugnt. När vi spolade av bilen efteråt så bara rök det om däcket och när man puttade på det så såg man insidan av fäljen så nu är det kaputt...Tur jag inte såg det innan vi åkte för då vet i f-n om jag hade varit så lugn hela vägen..
Tutade utanför både Ellie och Rikard när vi åkte förbi=) Ellie hade nog hört det tror jag men det gjorde nog inte Rickis för då hade han nog ringt...

Ja sen när jag kom hem så kunde jag ju inte somna så det blev att titta på tv i säkert en halvtimme innan jag började bli trött! Så nu ska det bli skönt att sova=)

Idag har vi haft teori hela dagen i skolan och så va jag hos kossorna nu ikväll=) Va länge sen nu.

Natti natt!!


Typ en sånhär åkte vi med fast med saltaggregat och sånt annat på som jag inte vet hur det funkar?! Mysigt att åka lastbil är det=)

17 februari, Snällaste människan på länge!!

Ja då va det söndag igen och skola i morgon igen..Lördagen blev inte riktigt som planerat. Känns inte som att nåt blir det nu för tiden! På dagen va jag ute och red och så som vanligt och på kvällen åkte jag in till stan och hämtade Filip, åkte sedan till Ellie.

Kom inte så mkt folk vi hade tänkt eller rättare sagt kom ingen alls mer än att Jonas kom hem och Klas kom lite senare när han varit ute på sin jourrunda med saltbilen...Men vi hade kul ändå!
  Tills vi blev utslängda! Eller rättare sagt jag blev det. Jonas fick ett ryck och påstod att jag hade sagt nåt dumt om honom, va det va kom jag inte ihåg?! Han sa åt mig att jag skulle gå där ifrån och att jag skulle ta mina kompisar med mig. Det gjorde jag men han räknade nog inte med att Ellie skulle följa med också!  

Ja ja så är det ibland, inget att deppa över, men tur att Klas va där så vi slapp ringa taxi eller gå...Vi åkte ut till Thomas en sväng, dom skulle egentligen kommit till oss men men. Va kul att träffa dom igen men humöret va ju redan lite nere=( Tyckte synd om Ellie bara hon känner ju ingen av dom så väl, bara massa gamla goa Tenhultare, och sen blev det ju lite jobbigt med han därhemma...

Åkte tillbaka in till stan efter en 30-40 min. Åkte och lämnade av Ellie hemma och drog vidare in till stan.  När vi kom fram stod vi länge och dividerade vart vi skulle gå och det slutade med att Rikard gick iväg först och vi stod kvar?! Klas va inte alls på sånt humör och trött va han med så han undrade om jag inte ville åka hem, ville jag ju såklart inte..Så säger han att han kan sitta i bilen och vänta på mig??!! Eh jaha Monika fick dåligt samvete men han skulle bestämt göra det. Tyckte synd om honom när han skulle sitta och sova i bilen medans vi andra gick iväg.

Ja då traskade vi iväg, Jag, Filip, Thomas och hans tjej va hon nu hette?. Dom andra åkte hem och Klas satt som sagt kvar i bilen.(!!) Lovade att jag inte skulle va där ända till dom stägde iaf...Vi ringde till Åslund och han va inne i stan med Johan och Hampus så vi knallade upp till dom. Tappade Thomas och hon på vägen. Blev ståendes och prata med dom en stund sen gick vi en bit och stannade igen! Va ju kul en stund men inte hela kvällen! Åh sur va jag för jag ville ju gå in nånstans (ville ju inte heller gå in själv nånstans)men dom skulle ju prata med massa folk hela tiden och sen stod dom och drygade sig och skulle mucka och hålla på. Åh killar! Ja det va ju kul och stå där, eh nä.

När jag äntligen fick med mig dom bort mot en krog så va det ju givetvis fullt därinne så vi blev ståendes utanför, konstigt va?! Jag stod där en stund till och pratade med dom men sen orkade jag bara inte mer så jag bestämde mig för att gå till bilen, ringde och väckte Klas och sa att jag va på väg. Ja kram kram och sen skulle dom helt plötsligt röra på fötterna och gå med mig bort iaf så jag slapp gå själv. Men det tog ju bara längre tid och när vi gick förbi ett annat ställe blev dom ju ståendes där, ja jag lämnade dom där för orka vänta ännu längre...

Kom bort till bilen och där ligger Klas under en liten filt och halvsover och väntar. Åh du snälla människa! Bara för att han hade lovat att köra mig! Mindre dåligt samvete hade jag ju inte när vi inte ens hade gjort något vetigt. Kunde lika gärna åkt hem direkt. 
   Blev ett stopp i Huskvarna med nån kompis till Klas ringde och vi stannade till vid stadshotellet och tjatade en stund...Tio minuter senare lämnade han av mig hemma=) Utelåst...!

Fattades ju bara det också! Kom på det på vägen hem att mina nycklar låg i bilen som stod hos Ellie..Orkade ju inte åka dit, väcka dom så jag kunde få bilnyckeln och sen gå upp med den igen så hon kunde köra hem bilen idag. Fick ringa in och väcka pappa ist så jag fick en extra nyckel så jag kom in till mig!

Fördelen med att vi bara stod ute och pratade va att jag hann ju nyktra till och vaknade idag vid halvåtta idag, skitpigg=) Men går man upp då, ja en liten sväng sen lockar sängen igen, blir trött igen och somnar om.

Klas sa att han hade sluppit köra i natt iaf, så då kunde jag ju lugnt somna om igen. Klockan hann bli rätt mkt innan jag kom ut efter telefon och sömn, gav hästarna mat för att sedan upptäcka att jag va utelåst igen! Från stora huset denhär gången.  Fick ringa och jaga nyckel men sen fick jag tag på Ellie så hon kom upp med min bil.

Gick in och åt lite och då kom jag på att jag inte hade ätit på ett dygn!! Inte konstigt att jag va hungrig! Har inte blivit så värst mkt gjort idag, har varit i stallet och sen mest bara slöat och tjatat i tellen. Nu snart ska jag äta hemmagjord pizza och det ska bli gott=)

Har pratat med Mikaela idag i ja jag vet inte? Typ två timmar kanske, synd bara att du ska bo i Habo! Så nära men ändå så långt bort när man är trött..Du får allt ta och skaffa körkort nu!! Gillar att prata med dig du är ju faktiskt ganska klok! Trot eller ej=P Gillar dig min vän!

Nä nu ska jag sluta babbla men jag är glad över att jag har dom vännerna jag har iaf!

Kram

15 februari

Fredag igen, veckorna går fort. Har redan gått på TTC i fyra veckor(!!) bara tio kvar sen ska vi va fullfjädrade yrkesförare!! Hjälp hur ska det gå=)

Idag hade vi lite fritt på schemat vi fick skriva igår vad vi ville göra och alla skrev väl körning!! Alla fick tyvärr inte köra. Jag sa på morgonen att jag ville köra med Ellie, Filip eller Emmelie för att vi har ju inte så mkt chans till det annars..När vi kom till skolan så blev jag och Filip indelade att köra ihop efter fikat=) Fast sen fick vi höra att det va för dom ville se lite mer av oss, Filip körde visst lite mkt traktor...och jag fick köra i ja nästan alla rondeller i stan!! Men det kändes bra idag för jag va inte lika nervös idag och kände mig lite mer säker iaf fast ibland snurrar man till det för sig i skallen!!

Filip körde först och vi åkte runt Klämmestorp och ner genom stan och ut på Ljungarum  och där bytte vi och jag snurrade lite i stan sen körde vi göteborgsbacken upp till skolan=)  Duktiga är vi iaf! Thomas(läraren) sa att det va mest småsaker som vi skulle tänka på och att det va mest vanesaker så då blir man ju glad!! Va inte nervös när jag åkte med Flipp, litade på att han kunde och det gick ju hrm lite lugnare än med 740:n...Jag var betydligt lugnare än igår iaf, visste ju inte alls hur mkt han jag åkte med då kunde!! Tror inte Flipp va rädd när jag körde heller, han sa att han inte va det men man vet ju aldrig..

Först på morgonen gick vi till datasalen så nu är jag och Filip färdiga med CE också, så skönt!! När vi va klara med det så gick vi ut på gården och drog en vända med en grusbil sen va det dags för fika..Efter lunch tyckte jag att vi kunde fixa en rondell så vi kunde träna i men det var ingen som riktigt nappade=´(

Vi tog varsin grusbil ist och körde sand. Lastade,vägde och tippade..Ganska långtråkigt efter en stund men det va kul den tiden vi hade komradion igång=) Filip satte igång våra så vi satt efter varann i varsin bil och drygade oss med den=) Sen kom Lunne (en annan lärare) och sa att vi inte fick ha igång dom för dom inte hade tillstånd till det längre=( då blev jag ledsen...
  Ringde ut Ellie istället så hon skulle åka med mig i det fina vädret och sen kom Flipp och åkte med också...
Ellie drog en backrunda genom banan och sen åkte vi och tvättade lastbilen.

Vi åkte med Filip idag så vi fick med honom hem. Så vi va ute och red alla tre..Vi red en rätt lång runda, runt Dalskog och Ingelycke..Hann bli både mörkt och kallt innan vi va hemma igen!

Men kul va det...kan inte påstå att skrattmusklerna vilar så mkt nu för tiden iaf!! Gillar att gå i skolan igen och ha massa roligt folk omkring mig=)

Kvällen kommer att bli lugn vi ska väl ut en sväng i morgon jag Ellie och Flipp m fl. MIkaela ville att jag skulle hänga med till Elin men det är så himlans långt och så är jag hästvakt i helgen med. Skulle varit jättekul men känner att orken räcker inte till att köra hela den biten hem på natten=( Hoppas ni får kul utan mig, vet att det kommer bli svårt men snälla försök...=P Hehe

Här kommer lite bilder från dagens bravader...

Filmade lite med när vi körde i stan med men den va så lång så den får ni klara er utan..
Anna lite avis blir du väl när du ser att det är SOL (!!!) ute, två hela dagar i rad, jag tror inte det är sant!!=)

Vägen ner mot staden från Bankerydshållet
image46

Haha idag kunde du inte springa iväg och gömma dig=P
image47

Staden...
image48

Haha du Filip en till..Ser ut som det är vid högskolan?!
image49


Munkabron nästa...
image50

Åh va mysigt det är att åka lastbil i det fina vädret=)
image51

Rondellen vid Biltema
image52

Sibylla...Ja Flipp hur va det med handen på växelsspaken?=P
image53

En annan lastbil..Hej hej!
image54

Vägen ute på Ljungarum...
image55

Härvid bytte vi förare..Så va det dags för massa rondeller!
image56

Här står vi och tippar och passar på att ta lite kort ner på lastmaskinen..
image57

Som sagt tippning ner över kanten...Ett antal meter ner!
image58

Fotade lite när Ellie och Filip sadlade om...Reflexerna syns ju iaf!
image59

Fin himmel! Fast va iofs finare i verkligheten men Ellie och Flippen drog iväg och Glossa ömmade lite så jag stannade till och tog ett kort. Sen hade dom gömt sig i skogen för att skrämma mig men hur svårt är det att se självlysande kläder...?! 
image60

Haha ja eftersom jag inte va med på en enda bild så fick jag ju ta en nu när jag sitter framför datorn...Så ni kommer ihåg hur jag ser ut menar jag=P
image61

Ja Anna det är väl kul att se lite hur det ser ut i Jönköping igen..Så du känner igen dig när du kommer tillbaka=)

Kramar från Monkan=)

14 februari

Att jag är för dålig med mitt bloggande, är bara för att jag skriver ju alltid så mkt och då orkar man inte alltid! Och ni borde ju bli trötta på att höra mitt tjat!

Här kommer lite kort från veckan iaf:

Fredag: Va i skolan och hade teori..Va ute på kvällen med Emmelie, Affe, hennes kille, Klas m fl...Hade skitkul=) Men yrkesskadade börjar vi bli för jag och Emmelie körde scania på dansgolvet..!! Hehehe!

Lördag: Sov ganska länge sen kom Annica och Ellie så vi va ute och red med alla hästar och mamma va med också..Åkte till Ellie på kvällen men det har ni ju redan läst iofs..

Söndag: Ja det va ju den isländska väckningen då...Sen hrm lite senare så red vi och jag blev sjuk=(
På em va jag hos kossorna=)

Måndag: Körde lastbil på "gården" på skolan backade och jag fick även testa att ställa av/på ett flak, va kul=) på em så körde jag truck, inte fullt så kul eftersom jag va sjuk och trött!!

Tisdag: Godshantering på schemat. Surrade massa olika grejor, tunnor, rör mm. (Samma som Ellie skrivit om på sin blogg)  Vi skulle även köra med en handtruck och flytta om lådor på ett flak och va gör den olycksdrabbade Monika om inte skadar sig?!
   Skulle va lite smidig och hoppa upp på en låda men landade lite långt ut på kanten så foten åkte av och jag landar med underbenet rakt på kanten, AAAJJJ!  gjorde inte så farligt ont först men sen på em när jag satt i en lastbil så svullnade det upp som f-n så nu har jag ett megabaota stort blåmärke på underbenet, skojar inte det är enormt går nästan hela varvet runt benet=( Sen har jag ett blåmärke långt upp på låret och ett sår på handen också från fallet. Inte kul alls!

Onsdag: Haltade iväg till skolan och satt vid datan hela dagen, gick bra förutom att datorn stördade sig i 1,5 timmar men nu har jag bara sluttestet på släp(CE) kvar=) Ja jag kanske ska förklara lite, vi har ett antal faser och så vi ska klara och sen ska vi göra ett sluttest på C och ett på CE. Sen har vi klarat teori delen=) Känns skönt att bara ha ett prov kvar=) Sen kommer ju iofs massa andra prov men känns ändå gott att va färdig så långt iaf!

Torsdag: Idag har jag varit för första gången ute på väg och kört med lastbil!! Va så himla roligt men så läskigt!! Först äkte vi på smala landsvägar och sen lite större och in i samhällen och så, sen kom det allra läskigaste! JÖNKÖPINGS CENTRUM=S ahh va läskigt det va att åka inne på Klostergatan kan jag säga!! Hjälp va smalt det blev helt plötsligt och jag körde inte fortare än 30 men det kändes som det gick skitfort!! helt kallsvettig va jag efter ont i huvudet hade jag nu när jag kom hem!! Koncentrerad till tusen har jag varit idag...

På vägen hem ringde Lina och vi satt och "hurrade" ikapp om hur kul det är att Anna ska få chansen till att tävla landsmót! SÅ KUL!!!!


Kom in och kollade mailen och hade fått ett jättefint mail av Anna:


En tjej frågade en kille om han tyckte hon var söt.

Han svarade nä.

Hon frågade honom om han ville vara med henne för evigt.


Han svarade nä.


Hon frågade sedan honom om han skulle gråta om hon lämnade honom.


Och än en gång blev svaret nä.


Hon hade nu hört nog och gick därifrån med tårar som strömmade nerför hennes kinder, men då tog killen hennes arm och sa;


Du är inte söt, du är vacker.


Jag vill inte vara med dig förevigt, jag MÅSTE vara med dig för evigt.


Jag skulle inte gråta om du lämnade mig, jag skulle dö.


Så nu vill jag säga till dig:


Jag gillar dig för det du är till mig.... En äkta vän.



Det bästa i hela mailet, så sant!!

Kom ihåg:


En äkta vän hjälper dig inte ur fängelse, utan en äkta vän sitter
bredvid dig och säger; 'VI strulade till det!'


Jag är verkligen stolt över att få vara din vän.



Jag har lärt mig att.... livet är som en toarulle. Ju närmare slutet
man kommer dest o snabbare går det.

Jag har lärt mig att....pengar inte kan betala klass.


Jag har lärt mig att...Det är de små dagliga grejorna som gör livet
så spektakulärt.


Jag har lärt mig att...Under allas hårda skal finns det någon som vill
bli uppskattad och älskad.


Vad får mig att tro att jag kan?


Jag har lärt mig att...att ignorera faktum tar inte bort faktumet.


Jag har lärt mig att....att ju mindre tid jag har på mig, ju mer får
jag gjort.




Du är min vän och jag är lycklig för det.


Älska de du kan.


Rör vid de du kan nå ut till.


Låt de andra gå


Så sant så sant! Vänner kan man inte få för många av och i vissa situationer i ens liv märker man verkligen vilka som är ÄKTA och jag vill bara säga till er alla (ni vet vilka ni är) att jag skulle inte klara mig utan nån av er!! Tack för att ni finns och att ni vill vara mina vänner!!



Här kommer lite bilder från dagens körning med:

Vi hade turen att få denna bilen idag igen frö den vi skulle ha haft hade det gått sönder en slang på och denna är goare att köra=)
image39

Smal väg utanför Sandseryd...
image40

Klostergatan...
image41

Korsningen vid Klosterkungen
image42

Torparondellen
image43

Munksjöbron...om någon missade..!
image44

Åkte förbi sjuklingen Saras hem på Gräshagen..Vink vink=)
image45


Det är SÅÅÅÅ kul att köra lastbil=) Måste ni prova på nångång...

Kramet

10 februari Isländsk väckning=)

Igår kväll var jag hos Ellie och Tuff sen som vanligt så somnar Monika i soffan!! Hade jag inte planerat...Sjuk börjar jag bli igen med=(

Men iaf där låg jag och snarkade och snörvlade och vid 04.49 ringer telefonen och jag tog nog en liten stund på mig innan jag orkade resa på mig och svara. Sätter mig upp och får syn på en bild av Anna på displayen=svara fort som f-n. Men se där i andra änden va det inte Anna?! Hör en mansröst som är hrm glad!!

- HHHEEEJJJ do svenska flikka!!!

Hör jag och mina stämband och hjärna som inte är riktigt vakna än kraxar fram ett litet hej.
I andra änden hör jag honom presentera sig men jag hängde inte riktigt med..
Tänkte för mig själv att nu är detta nån full isläning Anna har hittat och ska få ihop mig med.

-  Vem är do?

- Krax hrm eh Monika.

-Aaaahhh Monika! och nåt mer jag inte kommer ihåg...

Sen kom iaf en välkänd röst=) Anna förklarade att det var självaste chefen Òli som ringde(!!)  Va ju just ett fint intryck han fick av mig första gången fast det är klart, Anna har ju redan berättat om mina bravader i kulverten och vem vet vad hon mer har sagt...=P Hehe

Ja och jag kan ju bara säga att jag blev ju inte mer avis eller så när man hör hur kul dom har i bilen..Hur va det du sa, som att jobba med två bröder=) Anna som sagt jag ska jobba ihop lite pengar sen kommer jag!! Då ska vi ha kul!! Sveinstadir verkar ju va stället man ska va på=) Inte som här i leran!

image29Tänk om det kunde vara sånt väder ist=)


Ja i morse då så funderade jag på om jag skulle åka hem men jag tänkte att då blir jag bara pigg så jag kröp ner i soffan igen=) Tuff kom och parkerade jämte mig och låg snällt och vaktade mig=)
 
image30

Vaknade igen vid tio av telefonen men den här gången va det Carina. Pratade med henne i en halvtimme ungefär och nu sitter jag här vid datorn. Hade tänkt att städa och va duktig men ja hamnade här ist. Ska ut och rida nu strax och sen ska jag till kossorna i em.


Kramar

 13.30 lerigt va namnet!!

Ja nu har jag varit ute och ridit i leran, började med att göra gnuffe lite sur och spolade av hans ben när ändå pappa hade den långa slangen ute och spolade med. Han blev väl halvt ren va ju bara kallvatten där=(

image31
Ser den inte jättemysig ut...

image32
Nej då den är inte stel eller så...

image33
Ja såhär ser alla vägar och hagar ut nu=(

image34
Men vi är inte ledsna ändå...

image35
Även om vi ser ut så här efter...Ser det inte mysigt ut Anna så säg...!

Eftersom det inte blev nån ordentlig
image36

Så tycker jag att det kan bli..
image37
..istället!!

8 februari Zorbas dag

Denna dag ägnar jag mina tankar och tårar till våran underbara Zorba. Just denna dag för ett år sen så tog hon ett kliv in i Trapplanda. Vackra fina Zorba..Man är ju alltid självisk och gråter och tycker VARFÖR? Men i detta fall ska man bara vara glad för att hon fick bli 34 (!!!) år och hade levt ett bra liv.

Tänkte återkomma med lite historier om denna underbara varelse i morgon..Men här har ni lite fina bilder på henne iaf=)
image26

image27


image28
Lägg märke till min lilla kalufs i hörnet med...va ett tag sen man va så liten och satt och tittade fascinerat på hästarna!

Många kramar till dig Zorba och TACK för att du lärde mig så mycket, hoppas du har det bra i din hästhimmel.
Jag älskar dig!!

7 februari

Idag har jag varit i verkstaden i skolan hela dagen..Vi var bara fyra istället för åtta, dom andra va inte där idag, va skönt så hann vi med lite mer och fick pyssla lite med en lastbil som stod inne. Vi pratade först om komponenterna i drivlinan. Det vill säga i stora drag koppling, växellåda och bakväxel. Vi tittade på bilder och va även inne i stora verkstaden och tittade på "riktiga" grejer...

Efter fikat så skulle vi mäta slaglängden på frambromsarna, (dom andra som servade bilen igår hann inte det). Så vi började med att tippa hytten, är inte så läskigt nu längre när man har gjort det några gånger, men första gången trodde man ju att den skulle gå sönder och dunsa i backen! Sen plockade vi bort skärmar och sånt så vi kom åt. Sen mätte vi samtidigt som en bromsade och vi konstaterade att dom inte va lika långa. Det får eleverna som ska bli mekaniker fixa sen...

Efter det så tippade vi tillbaka hytten och satte på skärmar mm. Sen skulle vi lossa kardanaxeln i bakkant. Så det va bara att åka under och börja skruva. Vi lossade den inte helt bara för det va lite krångligt att lossa en skruv så vi slutade där för att vi skulle slippa va där hela em och försöka få dit den igen. Så vi skruvade dit den igen och drog åt den med momentnyckel.  Vi skulle prova på det här för att bvi skulle veta hur man gör om man måste bogsera nångång, för då måste man ta loss kardanen eller en drivaxel(ar)  annars kan hela växellådan skära och det kan ju va lite jobbigt...! 

Kul att få skita ner sig lite och det är himla intressant när man väl kommer igång!

Här kommer lite bilder från min premiär som lastbilschaffis=)'

image22
Detta var den första lastbilen jag körde i hela mitt liv=)


image23
Ser det inte proffsigt ut..=)


image24
Japp så här glad va jag!!

image25

Här står jag och väntar på att dom andra ska slingra sig igenom sista biten på banan..Gulligt med en liten karavan=)

Nu så ska jag ut till stallet en liten sväng sen ska jag till kossorna..
Hej svej!!


5 februari

Idag alla mina vänner har jag för första gången i mitt liv KÖRT LASTBIL=) Så j&%¤a ROLIGT! Vi fick prova på flera olika bilar och åkte även med en av lärarna en runda ute på vägarna kring ttc...Efter lunchen fick vi köra en bana som lärarna byggde upp. Den bestod av ett antal koner som vi skulle köra slalom runt och sen tre rätt smala portar med "sidförflyttning"  (Den mittersta stod ungefär två meter åt höger om dom andra). Till sist skulle man backa in mellan lite koner och parkera.

Det va rätt klurigt i början innan man visste var man hade bilen men sen gick det riktigt bra faktiskt=) När jag tyckte att jag hade kläm på det hela så frågade jag en av lärana vad jag skulle göra då sa han:
-Vänd på det hela och backa runt..
Mitt uttryck:
-Eh =S 
-Nej då det kommer gå så bra så, kom igen nu så knäcker du alla killar när du klarar det först av alla på kursen..
-Hehe mmm skulle väl va för det då=)

Och som jag knäckte dom!!!Hrm ja om det är okej att jag skryter lite...Jag backade först slalomen och sen nästa varv backade jag runt hela banan(!!!) Gissa om jag va nöjd sen! Då började ju alla killar också backa men det gick inte lika bra för dom när dom skulle visa att dom kunde med och blev stressade. dDom fick med sig koner och fick köra fram och börja om och så...hehe=) Sen tog jag en vända till och sen när jag tittade på lärarna så stod alla tre och gjorde vågen=) Totalt överlycklig Monika, eh JAAAA!!

När vi skulle köra in så stannade jag till vid lärarna och skulle prata om lite grejer och sen sa jag:
-Det va väl en rätt bra premiär va med tanke på att jag knappt aldrig suttit i en lastbil innan va??
Svaret:
-RÄTT BRA?! Du är ju galen det kunde väl inte bli så mkt bättre!!!

Hahaha sen drygade vi oss lite och sen åkte jag och parkerade och luftade bromsarna och så...Jag som bara ville att jag inte skulle va sämst(Hatar det då e jag hellre näst sämst bara jag inte är sämst!!) Men idag va ja ju absolut inte sämst=) Snarare tvärtom!!

Så det var skönt att få skryta av sig lite..Vem vet på måndag kanske allt går åt skogen när vi kör, men just nu lever jag på det här ett tag=)

Jaha hade tänkt lägga ut lite bilder från dagen men hittar inte nån sladd så det får bli i morrn när jag är hemma igen...

På em idag så va jag och hämtade Mikaela vid tåget och sen va vi ute och red med mamma och Ellie. Alla hästarna fick följa med, jag hade gnuffe som handhäst..Det gick bra men det hann mörkna innan vi va hemma=(

Sen fick vi stressa till tåget och jag hann slänga i mig en halv semla när hon hade hunnit med. Ja och nu sitter jag här vid Ellies dator och hon är i köket och lagar mat...
 
Ha det så bra!

Kram kram

image19Mina (tjocka) pojkar=)

image21Fin sommar bild på min bäbis...

3 februari

När ska detta tråkiga väder ta slut?? Regn, slask och slask och regn..Är så less på det nu så det finns ju inte! Vart man än går är det bara lera=(

Idag tog jag en rejäl sovmorgon, skönt sen kom Ellie vid halv tolv. Vi va ute och red en sväng med handhästar...Jag red Hrekkur med Glossa vid sidan, Ellie red som vanligt Tvistjarni och mamma red sin Flamma. Dom turades om lite med att ha Gnýfari vid sidan då Ellie ibland hade Tuff i koppel=) Dom va väldigt pigga, dom brukar tycka det är roligt när hela flocken är samlad!

Igår skulle jag ha en lugn tv-kväll hade jag tänkt men så blev det inte. Mamma och pappa skulle på bio medtvå bekanta men då gick pappa och blev magsjuk så jag fick hoppa in ist för biljetten va redan betald och Arn har jag velat se ett tag.

Ja det här med biljetterna då...Sonen till dom andra hade köpt biljetterna igår,så vi gick ju bara raka vägen in. Vi skulle sitta i mitten på rad två och när vi kom in fanns det fyra platser lediga där. Men när vi hade satt oss till rätta så kom det en sur gubbe och sa att det va hans platser???

Ja mkt riktigt det va ju hans platser så det va ju bara att pallra sig upp igen och gå ut! Det var såhär att vi hade fått fel datum på våra biljetter!! Hur lyckas man? Hon i kassan igår borde ju reagerat på att han köpte till i gårkväll och inte fyra extra biljetter till samma föreställning han va på! Och hon vid trappen som river biljetterna borde ju titta på det med tycker man!

Men vi fick biljetter till en annan film det fanns platser kvar på. Hur kul va den då tror ni när man räknat med att titta på Arn och så får man se en annan film om Afghanistan!! Vi fick dessutom sitta två och två och hade missat dom första minutrarna så man fattade ju ingenting först.

Filmen hade säkert varit bra om man hade varit upplagd för den typen av film men det var jag verkligen inye igår!! Hade hellre varit hemma och tittat på Göta kanal 2 för det hade varit så mkt bättre! Men men sånt är livet ibland och vi fick ju även "presentkort" så att vi kan se Arn en annan gång men då får nog pappa hänga med för orka bli utslängd igen!!!

En sak lärde man ju sig iaf, att alltid kolla så att det är rätt datum så biljetten gäller!! Kommer jag alltid göra framöver.

Söta Puma
image18

Over and out=)

2 februari

Datorn ville ju inte som sagt härom dagen men här kommer det inlägget igen...orkade skriva till lite av det som försvann då till slut och lite nytt blir det med=)

Kan bara säga att JAG VILL OCKSÅ VA I SÄLEN!!! Åh varför är inte jag där?! jo för Monika går i skolan och har inga pengar till sånt men fatta vad roligt jag skulle haft!! Är 25 st (!!) som jag känner där uppe och åker skidor och icekart och festar,JAG VILL OCKSÅ! Blir ju inte bättre av att Jonny ringde nyss och berättade hur kul dom har det. Hrm han och jakob va väl inte jätte nyktra när dom ringde men kul hade dom.

image9Skål på´re jonny=)

Igår åkte vi med flipp till skolan (hehe vi kallar filip så å han blir SÅ glad=P) han hade missuppfattat lite när dom skulle åka till sälen, han trodde dom skulle åka vid ett två på em fast dom skulle åka på natten!!!hahaha fick mig ett gott skratt då=) Men iaf eftersom han hade massa tid över och jag och Ellie ändå hade tänkt att åka och fixa personbevis så drog vi med flippen med så slapp vi köra med=) När det var fixat så hamnade vi på max, gott gott.

Vi satt där och flummade ett bra tag och sen åkte vi hem till Ellie. Filip satt och klagade över att han inte visste vad han skulle göra ända till ett på natten så Ellie sa på skoj att han kunde hänga med och rida. Först kom ett njae följt av tystnad..sen kom det ett jag har inte sagt ja än men jag har inte sagt nej heller. Han hängde med=)

image10Flumm inne på max..


När vi kom hem med våran lilla karavan (åkte varsin bil!) så fick jag syn på våra hästar ute på grannens bete. Suck! Så vi fick en liten promenad när vi hämtade dom. Ellie va lite chockad över att han kunde så pass mkt som han gjorde men jag hade mina aningar..(Mikaela sa sen på kvällen att hennes gamla häst va uppfödd hos honom så hästar har han nog råkat ut för en del innan)

Flippen red Tvistjarni,Ellie red Hrekkur och jag Glossa. Red en ganska lång sväng och han va riktigt duktig och vi fick många goda skratt...mest åt honom=P Haha när han skulle säga hoo för att stanna så lät det som en hungrig kalv=) haha du är rolig du Flippen!!


image11 Det va inte lätt att ta kort på en som inte ville va med..rätt va det var galopperade han iväg!!

image12 Haha fick allt ett nästan bra kort...

På kvällen hamnade jag hos Ellie igen, hade tänkt att plugga lite men det blev inta så mkt med det=( Jonas skulle laga lite mat så han skickade oss till affären..Träffade Stina och Emil där. Kul! Träffar nästan aldrig henne längre. Saknar henne mkt.  Såklart saknar ALLA mina gamla kompisar som man inte hinner träffa längre=( Nackdelen med att bli vuxen. Alla jobbar hela tiden och det är nästan helt omöjligt att få ihop en dag när alla kan! 
 
Jag och Linnea har iaf tänkt att dra ihop en klassfest i vår/sommar nångång. Får väl skicka ut inbjudan tidigt så donm inte hinner bestämma nåt annat!!

För att återgå till onsdagskvällen så gick maten faktiskt att äta(!!) Hehe. Sen kom Sandra,Magnus och deras söta hund Nova. Vi kollade på I am legend, Riktigt bra film men lite dåligt slut tycker jag..

image13 Lilla söta trasselsudden Nova=)

När jag sen kom hem på kvällen så skulle jag slå på tvn (nåt fel me boxen)men då funkade ju inte den och Monika kunde ju inte riktigt släppa det så hon tryckte på typ allt som gick och se..Den funkar fortfarande inte=( Men men jag har ju mkt tid att läsa i tungboken ist!

Torsdag och fredag gick jag som vanligt i skolan: Torsdag va det teori och vi började prata om truck och så, efter lunch fick vi även våra inloggningar till datorerna som vi ska göra teoriproven på. Gjorde mitt körkortsprov för B först så jag kan börja med mitt C och CE nu=) Är några faser man ska klara först innan man kan göra slutprovet. Fredagen spenderades i verkstaden, vi gick igenom bränsle-, kyl- och smörjsystem och tittade på olika motorer. Vi fick även peka ut dom olika systemen på busschassit också. Låter väl kul va?! Men faktum är att det är faktiskt det. Blir roligare ju mer man kan, och på tisdag ska jag för första gången i mitt liv köra lastbil=)

image14
 Ååååhhh va kul det ska bli=)

Fredagkväll tillbringade jag i Nässjö hemma hos Carina. Vi gjorde tacos,kollade på tv och som vanligt blev det lite korsord med=) Saknar våra korsordsstunder vi hade på jobbet förr=)

Carina är min gamla "lärare" från Tenhult och det var henne jag jobbade mest med när jag jobbade på skolan. Iaf från studenten fram till mars 2007. Sen slutade jag men en vecka senare ramlade hon av sin häst och bröt ryggen(!!) Då hade jag inte bestämt mig för vilket jobb jag skulle ta (hade två erbjudanden just då) men när Carina ringde så blev jag kvar på Tenhult ett halvår till då jag va sjukvikarie för henne. I sept kom hon tillbaka och började arbetsträna och i november kom hon tillbaka helt så då fick jag sluta=( Tråkigt för jag gillade verkligen att jobba där,va kul att ha elever och man träffade så mkt folk hela tiden. Visst va det jobbigt med allt ibland också men nu när man har jobbat själv så saknar man det ibland. Fast iofs när Carina va hemma så va det inte riktigt samma sak.

image16 Arbetssugna hundar...

Idag har vi varit och tränat sök med hundarna. Gick bra med Impala skar sig lite i tassen.När vi satt och fikade så kom blåsten och det kändes inte så lockande att gå ut och gömma sig under ett träd så vi avbröt för dagen. När vi kom hem så red mamma och Elli på banan och jag longerade Glossa också. Gick bra, provade även att spänna in henne lite och det gick bra med när hon fattade va som skulle göras. Sen fick det va nog med blåst så vi gick in och lekte med kattungarna istället.

Oj oj va långt det blev men det va ju några dar sen sist...

Haha va tycker ni om min fina julstjärna??=P Dags att kasta den...

image15


Lina den här är till dig=)

image17

Vet ju att du gillar när jag pratar kossor så här är en bild på två små jerseytvillingar som föddes på Tenhult när jag jobbade där...Som små rådjur=) väger väl ca 25 kg st..

Nehe nu har ni nog tröttnaat på att läsa om mig så kram kram till er=)

RSS 2.0