Jävla datorer!!

Nu är jag sur!!! Hade precis skrivit ett  skitlångt inlägg så när jag skulle publisera så blev det helt stört och nu sparades typ en tredjedel så nu orkar jag inte skriva om det!!! ÅÅÅHHH!!

28 januari

Idag har vi haft en lite lagom seg dag i skolan=( Vi gjorde inre så mkt kollade på olika komponenter på busschassit idag igen fast lite mer ingående..Sen va det dags för det tråkigaste jag gjort på länge, vi skulle leta reda på vilka olika smörjmedel och andra vätskor som användes i lastbilar. TRÅKIGT! Kollade i massa servicepärmar efter olika sorter och när vi hade skrivit upp nästan allt så kommer läraren och säger att det hde räckt med ett par exempel=( hallå kunde du väl sagt tidigare!!! Men men nu är denna måndagen snart slut.

Hann med att rida en liten sväng när jag kom hem innan jobbet. Gick bra men är så arg på mig själv att jag inte rider mer ordentligt nu för tiden, blir mest skogsridning och jag tycker så synd om min lilla arbetsmyra till häst så nu måste det bli ordning på det hela igen!!  

Jobbet gick bra idag trots att jag inte känner mig helt frisk men jag tog det väldigt lugnt,det var skönt! Fast jag klämde ett finger i en grind och det va inte skönt! Gjorde jätteont först men sen tänkte jag att det var väl ingen fara..När jag tagit ett par steg närmre gropen insåg jag att det pissade blod och en skinnbit hade fläkts upp=( Ut i mjölkrummet och som tur va stod både Evert och Hanna där så jag kunde få ett plåster. 

Nehe  nu ska jag och mitt lilla plåster ta och dra oss mot sängen är jättetrött, kanske skulle ta och slänga i sig en alvedon också så kanske sjukan går över till i morrn... 


Åh min vackra!! Massa snö är det i bakgrunden me(novembersnö)...Undrar var vintern tog vägen och nu behöver det inte komma någon. Nu vill jag ha VÅR!
image8

Tack och hej leverpastej;)

27 januari

Då va denna helgen snart över med då...Blev inte riktigt som jag tänkt mig den!! Jag hade räknat med en ganska lugn helg och en sväng till mc-mässan men så blev inte fallet!

I fredas när jag kom hem från jobbet,satt och åt lite mat framför let´s dance så ringer tellen...Rikard i andra änden som sa att jag skulle hänga med till Tyskland...Eh nä sa Monika men som vanligt är han väldigt bra på att övertala och Monika inte så jättesvår att övertala när det gäller att umgås med kompisar!! Eller va säger du Anna=)

Så det va ju bara att hoppa in i duschen och när jag kom ner till mig så satt dom och väntade där. Jag sa i telefonen att dom kunde svänga förbi så fick ja se om jag ville hänga med men jag insåg snart att det va lika bra att hänga med för annars hade dom burit ut mig i bilen och hrm vem hade vunnit tror ni jag eller tre killar?!=P

Jag hade iaf avsagt mig från att köra och betala. Va ju dom som ville ha med mig så lite krav kan man ju sätta då=) Så vid strax innan tio rullade vi iväg hemifrån...Resan gick väldigt fort på sina ställen eftersom jag sov, och det va ju jätteskönt och sitta och sova i baksätet på Rikards Navara, inte alls trångt, hrm!! Men nu ska jag inte klaga för när vi väl var iväg så va det riktigt kul=) Jag är inte så mkt för inpulsresor egentligen men man brukar inte ha tråkigt med dom!

Vi hade en himla tur med färjorna också behövde inte vänta mer än tio minuter på nåt ställe, men på första färjan så tyckte dom att vi skulle ut på soldäck,fy f-n va det blåste! Dom stod inte ut många minuter som tur va. Sen sov jag igenom nästan hela Danmark, hade visst vaknat till en gång och konstaterat att det va många lampor när vi va ute på en stor bro men det kommer jag inte ihåg=P. Tur för Rikard att Pelle höll sig vaken med honom för jag och claes sov som grisar=) 

Färjan över till Tyskland tog cirka 40 min så då passade vi på att slöa i varsin soffa. När vi kom ner till Tyskland så trodde vi att vi skulle få vänta i ungerfär två timmar innan affärerna öppnade men det va öppet! HELT GALET att det är öppet vid tio i fem tänkte vi men den äffären öpppnade vid FYRA på morgonen!! Så vi in där och handlade det vi skulle och sen vände vi tillbaka till hamnen betydligt tidigare än vi väntat och skönt det=) 

image4 En som är trött, han hade tagit massa kort på oss andra när vi sov så jag va ju tvungen och ge igen=)

På hemresan körde Claes och jag tänkte hålla mig vaken då så dom andra kunde sova men jag somnade inte långt efter att dom somnade. Tänkte ju bara sova en liten stund...så heter det ju iaf. Hade planerat det så att jag kunde få se broarna på hemvägen iaf men jag vaknade fem mil från Köpenhamn!! Sen hade jag dåligt samvete för att jag bara sov så då höll jag mig vaken. Tyckte synd om Claes som fick köra i typ femton mil utan sällskap men men. På hemresan så satt vi kvar i bilen på färjorna för vi va så trötta tt vi inte orkade gå upp nånstans så vi passade på att äta lite utav matsäcken, gott!

När vi var tillbaka i Sverige igen så gick det ganska fort vi körde nästan non stopp och jag somnade väl ett par ggr bara. Haha vilket roligt sällskap jag måste varit, fast det är ju klart jag är ju desto roligare när jag är vaken,så jag kompenserade väl det då,hehe=)

Väl hemma igen vid strax innan ett efter en tur på ungefär hundra mil, kändes gott att slippa betala dieseln och färjorna måste ju hålla i pengarna när jag pluggar...

Vid tvåtiden kom Ellie & Tuff så vi och mamma red en sväng i halkan, sen åkte jag hem till Ellie så skulle vi laga wok och titta på film. Men jag kommer inte ihåg så mkt av filmen för jag somnade typ direkt. Vaknade till när vi skulle göra lite våfflor sen somnade jag igen..skön soffa det där=)

image5Jonas va hemma och rörde runt lite i woken me...
 
Åkte hem vid tolv ungefär och sen vaknade jag vid halv tolv idag så jag har väl sovit igen det mesta nu, det tråkiga är bara att jag börjar känna mig lite krasslig igen. Va nog inte så bra att stå i nästan storm på färjan och i Tyskland!!

Va ute en sväng och red innan med mamma och nu ska jag gå och kurera mig ett tag, vill ju inte missa nåt på utbildningen!


Och du Ellie jag har lite fina kort på dig också=P 

image7

Ha det bra, kram

25 januari

Jaha då var första skolveckan slut..Har inte hänt så mkt mer än att vi har haft teori och tittat lite på ett busschassi för att se var olika komponenter sitter...Vill börja köra NU!! Men det blir troligtvis inte förrän vecka 6=( Sitter mest och pluggar trafikregler och sånt nu, och hjälp va fort man glömmer!! Va ju bara 2,5 år sen jag tog körkort men mkt nytt och mkt glömt...! Bra med ny genomgång! Kommer nog tänka mig för väldigt mkt mer om när jag kör lastbil sen än vad jag gör i bilen, där går allt mest av sig självt.

Annars har inte så mkt annat hänt denna veckan har ridit lite grann och inga större händelser har hänt. Har gått bra..Jobbade en sväng i ons em och ska ut dit ikväll med=( Hade hellre varit hemma och slappat. Hade behövts för jag, Ellie, Emmelie & Filip va mer än nådigt trötta och flummiga på hemresan idag!! Asgarvade mest hela vägen. Kul har vi ihop=) Och tur är väl det...!

Kram kram

24 januari

Nej jag har inte slutat blogga..har bara inte hunnit på några dar=( Började min utbildning i tisdags,kul kul!! Fast vi har inte hunnit göra så mkt än. Har mest haft lite teori och sånt..Börjar förhoppningsvis köra lite nästa vecka=)
Skriver mer i morrn=)
Ha det bra..kram

20 Januari

20.43
Härmed föklarar jag mig till VÄRLDENS KLANTIGASTE!!! Nu när jag va ute i stallet så blev jag knockad av Hrekkur när jag skulle ta foderbunken. Kommer väl få en fin bula och så har jag bitmärken i tungan också...Börjar faktiskt undra va som händer, varför ska jag skada mig och råka ut för allt nu för?? va f-n har jag gjort?! 

20 Januari

Då va man hemma igen efter det snabbaste Bjargmöte(islandshästklubben jag är med i) jag varit på!! Skönt det iaf!!

Igår var det stormvarning med ja men det blev inte så mkt av det..Spenderade dagen på Drättinge sittandes framför tvn..Sen åkte jag hem och pysslade i stallet. Hästarna va inne mesta delen av dagen så dom inte skulle få nåt träd över sig och så är det ju inte måttligt geggigt i hagarna nu!

På kvällen åkte jag till Ellinor. ( hon har varit bortrest en vecka) Vi kollade på film, gjorde milkshake på bär och mjölk och till tilltugg blev det gurka,morötter och äpplen...kändes väldigt nyttigt förutom dippen till då=)

Idag var vi ute och red, jag mamma och Ellie samt Glossa,Flamma,Tvistjarni och tuff såklart med. Gick bra dom va väldigt pigga efter gårdagens "innedag"  så det gick fort i backarna=) Synd bara att man måste hålla sig på vägarna nu så man möter ju, hrm en hel del söndagsvandrare!!

I morgon blir det jobb på morgonen och sedan ska jag ladda inför tisdag för då börjar jag min utbildning=)

Hästhistoria va det med ja..Efter Tvistjarni så kom det en liten hårig sak som går under namnet Glossa. Hon föddes här den 16 maj 2000. Kan ju börja i rätt ände förresten. Mamma till Glossa är Flamma. Henne köpte vi innan hon va född. Vi bestämde hingst och så och sen föddes hon i Linköping hos bekanta. Man glömmer ordningen lite eftersom hon va så liten men hon var ju våran första isis! Jag kan lova att hon va ett sött föl. Hon såg ut som en liten älgkalv, grå och vita tussar i öronen=) Tussarna är kvar än och dom nästan lyser i mörkret...Hon fick namnet Flamma för varje gång vi kom så hade hon skiftat färg på kroppen och manen. Flamma är bland det snällaste som finns, inridningen gick som en dans och hon har nog aldrig gjort ett bocksprång!! Något glädjeskutt här och där men aldrig nåt för att försöka slänga av eller så.

Som sagt inte som vår käre Hrekkur som bockade som en galning som ung och gör fortfarande fast inte lika ofta. Mitt rekord är 3 avflygningar i samma backe samma ridtur!!! Försök slå det...=)

Tillbaks till Glossa då, hon är som sagt hårig. Hon har en lång yvig man och en tjock pannlugg ner till mulen=Jättesöt! (Kommer bilder nån dag på alla kusarna) Hennes inridning var väl lite värre än Flammas men inte så farlig ändå. Glad är jag över att inte nån av dom är speciellt stoiga av sig, har man ju träffat på ett par ex i sitt liv...Glossa är fortf inte helt utbildad men hon är genom snäll och inte det minsta rädd. Ska bli kul och se va det blir av henne.

År 2002 efter SM så åkte jag med till Örnäs där Nina K(tränade för henne på den tiden) har sina hästar, vi blev med tjatade mest på skoj. Skulle provrida en femgångshäst som var till salu. Men på vägen dit när Nina ringde hem och sa åt en av stalltjejerna att ta in honom, så blev han såld! Va så att denhär tjejen va intresserad av honom och när hon hörde att det va en på väg att titta på honom bestämde hon sig fortare än kvickt!

När jag ändå va där så kom Nina på att jag kunde ju prova den galna hästen...Så dom tog in en häst och Nina red runt på banan och visade honom och han såg ganska galen ut...Var väl ingen bra kombination iofs en trött ryttare som varit på SM i flera dar och ridit och en minst sagt känslig häst. Sen va det min tur och jag kan säga att mamma va nog lite smått nervös! Men inte jag inte..

Hoppade upp skrittade nåt varv sen lite trav...(Åh känslan började komma..) Sen galopp(ÅÅHH) sist tölten=Monika va SÅLD!!! Red varv efter varv och dom fick nästan dra av mig. Jag hade hittat honom, min häst!!!världens gulligaste fux som va känslig och så snäll! MIN GNYFARI!!!

Så det blev en hemresa som bestod av tankar om hur vi skulle kunna övertala pappa om ett nytt hästköp som inte ens va tänkt!!  Helgen efter åkte vi upp alla tre och pappa fick se honom...Djurmänniska som han är när han såg Gnuffes bedjande blick och en dotter som inte kunde släppa hästen så hrm va väl saken egentligen klar...=) Jag blev en vecka på Örnäs och "jobbade" samtidigt som jag red gnuffe varje dag för att verkligen testa. Red även lite andra hästar men ingen så bra som han=) Sen var det klart och helgen efter begav sig mamma och jag dit för att hämta honom *lycka*

Åkte direkt till Linköping där det va Ninakurs och Tvisti stod där och väntade. (lämnade honom på vägen upp) Red kurs på två hästar under tre dar och sen kom han hem hit! Tog nog ett par veckor innan Hrekkur och han gjort upp rangen men sen insåg han sig besegrad.

Sedan dess har han varit min ögonsten..Så känslig men så underbar! han litar totalt på mig och jag skulle aldrig i mitt liv göra mig av med honom. Hans ögon...

Nehe nu måste jag gå ut till stallet och pyssla me mina underbara

Ha´re
Kram

18 januari

Kom på att jag ljög igår..Eller inte ljög mer glömde, hur man nu kan göra det?! I onsdags när jag skulle ändra en grind inne i lagårn så hände en ganska rolig sak. (ja nu i efterhand iaf, blev ganska chockad faktiskt)  jag stod och höll i grinden och bonden och hans son (för övrigt min gamla elev sen tiden på Tenhult, han går i ettan) stod ungefär två meter ifrån...vi står och pratar lite och rätt var det är PANG!! Lovar hann inte ens blinka så har två brädor pajat och jag står en meter ner i kulverten!! Tur att den nästan var tom och inte djupare iaf! kan ni tänka på dom brädorna går ungefär 70 kor på 2 ggr om dan och så går dom sönder för mig...?! Gissa om dom skrattade när jag kravlade mig upp, jag med=) Kunde inte sluta flina på länge även om allt jävlades! Men som sagt ett gott skratt förlänger livet och nu blev ju brädorna bytta med..Jag tog ju mig upp lite smidigare än en ko på typ 700 kg!!

Igår kväll när jag mjölkade upptäckte jag en till ko med början till mastit=( hade jätteont och bara sparkade efter mig så jag tänkte att jag sätter på en sparkbåge. Sagt och gjort. Bara att när jag ska ta av den är Monika lite klantig och stoppar in handen mellan en sparkande ko och ett tjockt järnrör. Hrm gör aldrig det! Blev klämd så in i, så nu sitter jag här med en svullen tumme med blåmärken=( Men men hon var lite bättre i morse och hon hade ingen feber iaf! 

Ikväll är jag ledig och ska åka ut till Annica så ska hon jag och Linnea (en till gammal klasskompis från Tenhult) göra räkmackor, mmm gott! Pratas ju om storm igen men hoppas det inte blir för allvarligt...

Ska försöka skriva lite häst i morrn igen när jag har lite mera tid ska ut till stallet först men tänkte jag kunde lägga ut en bild på min ögonsten iaf=)

Här är han Gnýfari frá Dallandi
                                                                                         
                         image1 

Lägg märke till stjärnan över honom...=) 

Kram

17 januari

Igår em gick det bra att jobba,mådde mkt bättre, skönt! Fast våran nykalvade kviga hade jätteont i ett bakben, var jättesvullen=( såg inte direkt ut som klövspalt men veterinären skulle komma idag så det återstår och se va han säger.

Inga fler kalvar idag iaf (än..) ska tillbaka vid fyra igen. Har två kor med mastit (stackars dom) så nu är det ett evigt bärande på spannen upp och ner i gropen. Men men dom ska väl bli bra snart hoppas jag.

Jag och mamma va ute och red en sväng innan, idag blev det Tvistjarni som fick äran att ha mig på ryggen..=) Blev att rida en bit på asfaltsvägen för att sedan svänga in på en ganska lång grusväg, inte alls kul att rida i skogen i denna gegga!

Vi satt och funderade på hur gammal Hrekkur är i år. (mamma red honom) han blir 17! Hjälp det är alltså tolv år sen vi köpte honom, tänk va små vi va både han och jag! Han var en liten busig (!!!) femåring och jag va åtta! Haha va kul man har haft med honom och tänk va sur man har varit på honom. Han är en VÄLDIGT envis och bestämd herre! Han hatar att gå på banan han vill bara ut och springa i skogen, då är han som lyckligast, men tänk va många gånger jag har försökt att få honom att gå runt banor på kurser och sånt! Va så himla avis ibland när jag såg alla andra "isisbarn" som va med som hade så snälla hästar som bara lydde. Fick lära mig tidigt att det inte går att tvinga ett djur till att göra något som den inte vill!! Så frågan är ju vem som lärde sig mest?! jag eller dom..

År 1999 så flög Tvisti in i mitt liv och vad glad jag va!! Ja han flög in i mitt liv ni läste rätt, vi köpte honom direkt från Island utan att ha sett honom i verkligheten. Var en bekant som hade varit över och han kom hem och sa till mig att han hade hittat den perfekta hästen till mig. Då började process övertalning=) Satt länge på kvällarna och tittade på korten och filmen på honom och drömde. Gissa om jag blev glad den  morgonen jag kom ner till frukostbordet och såg två flinande föräldrar som sa att vi skulle köpa honom=) Så det blev till att åka till Norrköping och hämta honom på flygplatsen. Red honom för första gången i ett ridhus utanför Linköping på en kurs för Johanna Elgholm, LYCKA!! Lite kul att lägga till att min häst hade flugit före mig! Är nog inte allt för många det är så för..!

Nehe nu är det dags att åka tillbaka till kossorna igen. Kan fortsätta med lite hästhistoria en annan dag när jag har lite mer tid.

kram kram

16 januari

Igår när jag kom tillbaka till jobbet på eftermiddagen så hade vi fått mer tillökning, fast som tur va så föddes denna kalv i mjölklagården..Idag gick det hyffsat bra att jobba bara att jag mådde illa nästan hela tiden=( inte kul! Den nykalvade kvigan va snäll att mjölka iaf så det var ju ett plus. 

När jag kom hem åt jag lite frukost och sen gick jag ut till stallet. Bestämde mig för att longera idag eftersom jag inte va på topp. Började med Glossa, gick bra fastän det är taktmissar lite här och där...behöver tränas mer i voltarbete, helt klart! Har inte krävt för mkt av henne då hon har lite upphakning i ena bakbenet.

Sen va det då gnýfaris tur, JISSES här snackar vi galen=) började redan i stallgången då han va mer än måttligt sur för att han inte fick följa med ut först. Stod och stampade och frustade. När vi kom ut och skulle värma upp lite så tyckte han att han var varm...Full galopp och  bocksprång varvades i ja säkert femton varv och då överdriver jag inte! han såg ut som en annan rodeohäst!! Sen lugnar tempot ner sig lite och då kom älgen...

Ja med älgen menar jag slängtrav med högt huvud och frustningar, hahaha va dum han såg ut=) Sen helt plötsligt tvärnit, som om han sprungit in i en vägg, och något påmint honom om att det är ju faktiskt hon i mitten som bestämmer!! Söta häst! 

Konstaterade att jag hade valt rätt metod idag iaf, hade ju varit fint och sitta på den galningen idag...=) så väl känner jag honom iaf att jag vet att det inte ens är lönt att försöka kräva nåt speciellt av honom när han är på det humöret. Så det blev bara att lugna ner honom och låta honom springa,till slut blev det lite ordnig och reda så jag kunde avsluta.

Nu ska jag ta och vila mig en stund så jag är pigg i em på jobbet,hoppas det går bra bara har varit elektriker och en servicekille idag och fixat med amman som inte vill funka=( Är så smidigt när den funkar för nu är det hinkbärning som gäller till alla kalvar, tur att mamman i huset brukar fixa med kalvarna så jag kan koncentrera mig på mjölkningen. Nu när det är många som mjölkar så tar det ungfär två timmar och bara mjölka...

Kram från älgtämjaren...=)

15 januari

Då va jag tillbaka hemma efter två dagar hos Annica, Kul kul..känns nästan som på gymnasietiden då vi praktiskt taget gjorde allt tillsammans..

Ellinor och jonas är på lanzarote just nu så jag håller på och leta reda på var hennes hund, Tuff, är...har lovat att ta hand om honom lite när dom är borta, hennes mamma svarar inte bara så det är lite svårt att hämta en hund som jag inte vet var han är...! ska bli roligt gillar den hunden, knasig är han=)

var på jobbet i morse och när jag kom in i ungdjurslagårn så hittade jag en nyfödd kalv i rännan, Skitig va bara förnamnet=( stackars liten! såg nog väldigt roligt ut när jag skulle dra upp den för jag hade inga stövlar på mig så jag fick stå och balansera på kanten. Lätt när kalven sprattlar hej vilt med benen, stor va han också. Men efter lite slit så fick jag in honom i en box så nu ligger han skönt i halmen=)

Nu ska jag bege mig ut till stallet, Annica kommer och rider en sväng Tuff skulle bli hitskjusad nu med så det blir som vanligt på ridturerna att man ska sitta och skrika på den gule som brukar lyckas springa bort..=)  Nehe nu måste jag springa..Vem vet kanske skriver lite mer ikväll?!

ha´re
kram

söndag 13 januari

Jaha då hade jag också skaffat en blogg då...kände att det kunde va skönt att kunna skriva av sig lite ibland! Sen tänkte jag på min vän som drog till Island för en vecka sen,tänkte att hon skulle kunna läsa om vad som händer i Sverige medans hon är där=) Ska försöka komma över och hälsa på, LOVAR!! Har varit på Island en gång innan och det va inte sista gången kan jag säga! va för drygt sju år sen så det är dags nu igen=) 

Men först av allt ska jag ta lasbilskort!!! Att det ska bli roligt=) Det är jag och fyra till jag känner som ska gå en 14 veckorsutbildning med start nästa tisdag=) kommer bli så kul så...tänk va häftig jag kommer vara sen när jag glider runt i min stora lastbil! hehe...jag vet det låter bonnigt men jag lovar blir värre=P

Det är nämligen så att jag jobbar med kor...har jobbat på tenhults naturbruksgymnasium i ett och ett halvt år, slutade i oktober så just nu jobbar jag på en gård som heter Nybrohult. Där finns drygt 70 kor som mjölkas i mjölkgrop. Kul kul men lite jobbigt å gå upp på morgonen..men sen ska jag köra lastbil=)

När jag inte är på jobbet så hittar man mig oftast på hästryggen, vi har fem islandshästar här hemma på gården. åhh mina små underbara=) Älskar verkligen dom små lurviga djuren som alltid är pigga och glada.

Brukar givetvis inte bara umgås med djuren har ju även många underbara kompisar, åh hur skulle man klara sig utan dom!!

Nehe nu har  jag inte tid att skriva så mkt mer,ska åka ut till en kompis nu,ska med henne till jobbet i em (hon jobbar också med kossor..) ska sova där i natt hennes pojkvän drog till fjällen med några kompisar i morse så nu ska vi passa på och leva loppan...=P hihi

Ha det bäst kramar från monika

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0