29 April

Jaha då hade det gått ett tag igen då...Har hänt en del sen sist, Jag har gått färdigt min utbildning så nu har jag mitt CE-kort och allt annat som ingick,och så har jag blivit ett år äldre=P

Sista veckan i skolan så fick jag åka på uppdrag varje dag så jag körde grus i två dar sen va jag och Em ute och gled lite och i torsadgs blev jag chef när vi skulle åka och lasta en grävmaskin i jkpg och köra den till Eksjö...Kändes väldigt kul att man fick sådant förtroende att bli ansvarig för allt=) Nöjd va jag=P

I fredags va vi ute med klassen och lärarna på Harrys. Började med att äta och alla va helt galna, kände inte igen dom när dom va fulla. Jag och Ellie hade varit och klippt oss innan så vi va nyktra när vi kom, men det ordnade vi ju till rätt fort=P Hehe... Men va kul vi hade, typiskt att man ska splittras nu när man lärt känna alla=`( men men that´s life!

I lördags hade jag och mickan vårat kalas och det va också jätteroligt, vi va 25 pers i hennes lägenhet...trångt!! men kul..fick en massa fina presenter som jag inte alls räknat med. Kul att ha så många goa människor omkring sig=)

Söndagen då, ja som ni kan förstå va jag inte världens piggaste efter en galen helg med typ 7 timmars sömn! Följde med till Vaggeryd för att titta på det sista, och sen hjälpte vi till att plocka ner staketet på travbanan, och precis när vi va färdiga så ringde dom från stallet och dom stod 3 pers och en J"¤#A massa boxar att mocka så det va ju bara att hugga i. Precis så jag hade planerat att fira min födelsedag...NE!

Tog lite sovmorgon igår, somnade vid nio i söndas och vaknade vid tio igår av att tellen ringde, hade nog sovit en stund till annars men det va ju bara bra att jag kom upp för då hade jag ju sovit igen lite iaf=)

Nehe nu ska jag ut och rida i det fina fina vårvädret=)

Kram 

17 april

Igår kom mitt C-kort på posten=) Så nu kan jag ut och köra lastbil själv!! Väntar nu bara på CE som dom skickade in uppgifter om igår så det kommer nog snart med. Ska upp till vägverket och ta kort nån dag så jag får ut det riktiga kortet sen=)

Idag ska jag åka med foderbilen igen men idag ska jag väl köra lite för idag har jag en skylt med, fast har vi bara bil behövs ju inte det=)

Hästarna fick skor nu i veckan så nu ska det bli lite ordning igen=)

I tisdags var jag i skolan så då fick jag och två till hänga med Krusing och hämta en stor grävmaskin som skulle flyttas från ett ställe till ett annat, skitroligt va det men jag är sur över att jag glömde ta kort=(

Igår hade vi säkerhet på väg, tråkigt va det men nu kan jag jobba utmed vägar upp till 100 timmar om jag vill, skulle det bli mer så måste jag gå en kurs till men det tror jag inte jag ska...

Nu ska jag dra mig ut till stallet och rida lite innan jag ska åka lastbil, blir sen körning idag men det får gå ändå. Imorgon ska vi köra halkbana med lastbil=) så kul ska det bli!!!!

Hej svej

12 April, vart tog våren vägen??

Ja vaknade nyss och tittar ut och hoppades att det var solsken men nej, SNÖ???!!!

Åhh jag blir så trött! Vill inte ha det nu!!!

Och vi som skulle på auktion idag, eller ja Jonny ringde igår och undrade om jag ville hänga med och jag sa att det kunde väl va kul för jag har aldrig varit på auktion innan. Klas sa att det skulle va fint väder idag och att han skulle hänga med också om vädret va fint men som sagt nej det var det inte!

Ja känner ju inte direkt heller för det idag så jag får väl vänta ett tag till innan jag blir av med min auktionsoskuld=P 

Vart tog våren vägen??
image37

11 April Nattkörning=)

Hemma igen efter våran nattkörning. Det var bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv! Så kul hade vi, och jag fick ju åka i min favvobil på skolan också=) Den fina gröna FH16 med maskinsläpet efter. Förutom mig så åkte Lunne, Jonas och Thomas med=)

Vi hade så j#¤%a ROLIGT!!! Med Lunne i bilen så behöver man ju inte oroa sig för att ha tråkigt, och vi andra är ju rätt bra på att slänga iväg vassa pikar till varandra, sånt gillar jag=) Iallafall när man vet att det är på skoj!

Vi började med att fixa alla lastbilar och släp när vi kom till TTC och för oss innebar det att vi skulle ställa på en hjulastare på släpet bakom traktorn som redan va på. Jag va snabb på att hoppa in i hjullastaren för att köra på den och dom andra stod och kollade så jag kom rätt på ramperna. Vi surrade fast den med kättingar och sen åkte vi och vägde alltihop. Vi hade lite överlass på bilen men när jag visade Lunne siffrorna så bara slet han lappen ur näven på mig och visslandes lossades som ingenting, haha!

 När vi sedan hade mätt hur högt ekipaget blev så gick vi in och fick tio adresser som vi skulle hitta till och lägga upp en rutt till, vi hade behövt lite mer tid till för att få ut bättre kartor men men det löste sig fint ändå!

Rutten blev från TTC till Svenljunga, sedan Kunsbacka, Mölndal, ut vid hamnarna i Göteborg och sedan Vårgårda och hem igen, Blev nog en 50 mil, med vissa små felkörningar och sen snurrade vi lite i Gbg och kollade på lite andra saker...

Vi va hemma igen påTTC vid 3 ungefär och då ställde vi av hjullastarn och kopplade av släpet och ställde in lastbilen och så stod vi och pratade en stund sen va det till och åka hem och sova, var väl hemma vid kvarti 4 ungefär...

Men hjälp va kul vi hade och vad jag kommer att sakna det när vi slutat=`( Synd att vi inte går lite längre så hade vi hunnit med en sväng till..
Många roliga kommentarer och citat har man ju fått med sig från resans gång=D 

På måndag ska jag vara med foderbilen och kolla hur det går till så får jag se ifall det kanske leder till något mer...

Kramar från en glad Monika!!!


Lite bilder som vanligt också=)

Hjullastarn på plats..                                                                   
image82  
Bara surrningen kvar..

image84

Här har vi ekipaget på vågen..
image85

Ser det inte proffsigt ut så säg..=P
image86                    

Sen bar det iväg=)
image87

Vanlig syn va det gäller  Lunne, tellen i högsta hugg              
image88 

Thomas va djupt koncentrarad på körningen så jag och Jonas passade på att mobba honom lite för han märkte ju ingenting så vi och Lunne låg ju dubbelvikta av skratt till slut=)
image89

Vid tredje stället var det förarbyte, Thomas backade för att vända och säger att han touchade trottoaren lite, Lunne börjar asgarva och säger åt oss att gå ut och titta på hur en touch ser ut...hrm jag tycker det va lite mer än en liten touch...=P Hela ekipaget står assnett och både bil och släp står ju långt uppepå trottoaren!!!haha
image90


Vill bara säga att får ni nångång chansen att köra lastbil, GÖR DET!!! Superkul=D


10 April

Nattkörnig i natt då, ska bli himla spännade och roligt! Återkommer med en liten beskrivning om va vi hittat på i morgon då jag inte vet riktigt själv än...

I morgon ska vi åka och titta på Linneas lilla haflingerbebis, ska bli roligt och sen ska vi nog ha lite tjejkväll också=)

Kramar

I eftermiddag bär det av...
image81

Undra vilken bil man får, hoppas denna=)
image62

6 april, längesen...

Har hänt en del på sistone...MIn utbildning börjar gå mot sitt slut, har fått mitt C-kort och väntar nu på mitt CE, blir väl färdig med det snart. Backar hyffsat bra nu med släp och har knäckt "koden" så nu är det mest finslipning kvar=) Men jag vet fortfarande inte va jag vill jobba med sen och börjar få lite smått panik nu..Ska ringa lite i morrn.

Nu har vi inte mycket annat kvar i skolan heller, på tisdag ska vi ha lite livräddinigskurs och nästa vecka ska vi ha säkerhet på väg en dag. Annars är allt färdigt med verkstad, truck, godshantering, farligt gods, yrkeskompetensbeviset mm. Tiden har gått så himlans fort bara, skulle gärna gått två månader till!!

Förra helgen hade vi ett litet hundläger här då vi tränade sök och en del spår. På lördagen gick det kalasbra på söndagen lite sämre för det va en så svår terräng i banan och Impala ville gärna fuska lite... 

Annars har helgerna varit lugna ja förutom slutet på påskafton men det vill jag helst glömma för aldrig har jag varit så rädd innan!! Usch! Vill aldrig va med om det igen.

I torsdags va Annica här en sväng och red och sen lagade vi mat och kollade på film, kändes lite som förr och va jag kan sakna det!

I fredags va mickan och Vilda här och hon, Ellie och jag va ute och red en sväng medans Vilda sov, sen åkte vi till Ellie lagade mat och slappade framför tvn=)
 
Igår va vi ett gäng och bowlade, Skitkul och jag vann en öl, att man för en gångs skull skulle lyckas få en strike när den gula käglan stod längst fram!! Tobbe vann en han också så vi va ju hrm lite bättre än alla andra;) Fast jag va ju ännu lite bättre eftersom "mitt" lag (Klas, Emmelie och Sanna bestod det av) vann över det andra med typ 100 poäng=) Hehe..

Vi håller på och planerar för mitt och mickans födelsedagskalas också, räknade i morse vilka vi hade bjudit och vi kommer nog bli runt 20st iaf, några skulle ju va tråkiga och jobba den helgen men det gör väl iofs inte jätte mkt för hur ska vi få plats i hennes lägenhet?? Inte så att jag inte vill att dom ska komma för det vill jag!! Men kommer nog bli lite tajt..Men som man säger finns det hjärterum så...=) Dom andra får ta igen det nån helg framöver ist.

Sen ska jag baka lite smörgåstårta i vår med. Tänkte införa det som tradition, gjorde det förra året och det blev hellyckat. Då va vi nog en 12-15st och i år lär det bli ännu fler=) Det gillar jag, när alla kompisar är samlade på ett ställe!! Synd bara att Anna inte kan komma=`( Men jag ska önska mig en resa i present så får vi se när tiden passar...

Har hänt en jätterolig sak till men den är fortfarande hemlig och jag håller på att spricka men jag måste hålla mig ett tag till=)

Ska försöka hinna skriva oftare nu igen..
Hej svej!

Lite bilder..

Va på posten och backade härom dagen med dolly-trailern, bara 25,25m lång...=P
image73

Denna porten va målet.. 
image74

Peter går bredvid och ger lite tips till Jonas
image75

En nöjd Jonas som ger över ratten till mig=)
image76

Hrm undrar om tuffing hittar nåt kul...??
image77

Haha vi vägde lilla Vilda i fredags me...=) Sötnos!!
image78

Sååå in i..!!
image79

Åh min fina pälskling=)
image80


RSS 2.0